Potpisan memorandum u oblasti zdravstva između Srbije i BiH

Bez autora
Jun 27 2011

Ministri zdravlja Srbije i Federacije Bosne i Hercegovine Zoran Stanković i Rusmir Mesihović potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji i razumevanju. Memorandum će omogućiti pacijentima koji boluju od određenih bolesti da se leče u drugoj državi. Napraviće se spiskovi bolesti koje zahtevaju lečenje u, na primer Srbiji, to će biti verifikovano od strane ministarstava, pa će njihove ustanove prihvatiti te bolesnike po osnovama koje će memorandum regulisati. Sa kolegama iz BiH razgovarano je i o saradnji u oblasti obrazovanja, razmeni iskustava u vezi sa zdravstvenim sisitemom i o nastavno-naučnoj aktivnosti.

Potpisan memorandum u oblasti zdravstva između Srbije i BiHMinistri zdravlja Srbije i Federacije Bosne i Hercegovine Zoran Stanković i Rusmir Mesihović potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji i razumevanju.

Ministar Stanković rekao je da će memorandum omogućiti pacijentima koji boluju od određenih bolesti da se leče u drugoj državi.

"Napravićemo spiskove bolesti koje zahtevaju lečenje u, na primer Srbiji, to će biti verifikovano od strane ministarstava, pa će naše ustanove prihvatiti te bolesnike po osnovama koje će memorandum regulisati", rekao je Stanković.

Ministar je naveo da je sa kolegom iz BiH razgovarao i o saradnji u oblasti obrazovanja, razmeni iskustava u vezi sa zdravstvenim sisitemom i o nastavno-naučnoj aktivnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik